Relatietherapie

Relatietherapie in Middelburg

Waarom relatietherapie?

Het is soms al ingewikkeld genoeg om in je eentje een plezierig en zinvol leven te leiden, als je dat leven deelt met een ander kan het nog ingewikkelder worden. Problemen in de relatie kunnen voorkomen in alle stadia van een relatie. In het begin, als je nog moet leren afstemmen op elkaar. Na een tijdje, als er verschillen zijn in keuzes rondom wonen, carrière en kinderen. Na vele jaren, als je elkaar een beetje bent kwijtgeraakt of een van beiden zich op iets of iemand anders richt. Of als je al hebt besloten om uit elkaar te gaan, maar dit voor jezelf en de kinderen zo harmonisch mogelijk wil regelen.

Wat kan Veerse Kracht voor jou betekenen?

Bij relatietherapie wordt er zowel met z’n tweeën als individueel gesprekken gevoerd. Meestal kom je de eerst keer samen, daarna zijn er een of twee gesprekken individueel en daarna weer samen. Uiteraard wordt dit besloten door jullie zelf!
Er wordt gebruik gemaakt van technieken uit de Cognitive Behavioral Couple Therapy (CBCT), Emotionally Focused Therapy (EFT) en Acceptance & Commitment Therapy (ACT). 

Relatietherapie kan alleen slagen als beide partners voldoende van de ander houden EN beiden bereid zijn tot het sluiten van compromissen en tot het accepteren van verschillen. Er zal gewerkt worden aan het doorbreken van negatieve interactiepatronen, het herstellen van geschaad vertrouwen en het versterken van de verbinding.

Bij Veerse Kracht kunnen kinderen van de partners in relatietherapie gesprekken voeren met jeugdcounselor Evalyn Dooms. Evalyn is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren die problemen ervaren in de thuissituatie. Kinderen hebben vaak meer last van de relatieproblemen van hun ouders dan ze laten merken. Het is fijn als zij ook een plek hebben waar ze dit kunnen bespreken.